søndag, mai 06, 2007

Far-datter-tur

Nå som facebook har gjort sitt inntog for fullt føler jeg at bloggingen kommer litt i skyggen av den nye "herligheten". Må innrømme at jeg hadde et prinsipp om IKKE å kaste meg på den bølgen, men for et par dager siden overgikk nysgjerrigheten på dette nye sosiale nettet prinsippene mine, og jeg falt for fristelsen jeg og...


Men før den tid, langt fra facebook og blog og mail og post og runer for den saks skyld, befant vi oss fire stykker på ekspedisjon over Jostedalsbreen på langs. Kristin (Wennesland) og jeg hadde invitert med fedrene våre til å gå Josten på langs en utvidet 1. mai helg. Og de var ikke sene med å svare ja, og jeg tror vi fikk oppleve årets, om ikke tiårets flotteste helg over Josten.



Fredagen gikk vi opp 1843 høydemeter til Skålatårnet, etterhvert i tjukk tåke, men da vi våkna neste morgen fikk vi oppleve at over skyene er himmelen alltid blå!! Og til og med tirsdag forble himmelen blå blå og atter blå, og det var knapt et vindpust over hele breen! Helt utrolig, og for å toppe det hele kom månen frem hver kveld, og sjenket oss fullmåne siste kveld ved Flatbrehytta med utsikt over Fjærlandsfjorden. Riktig så flott!



Veien ned fra Flatbrehytta til Fjærland (ca 1000 meter rett nedover) ble imidlertid hakket mer strabasiøs enn først tenkt da vi ved en feiltakelse gikk til høyre i stedet for til venstre i et umerkelig veiskille. Men hva gjør vel det når man har tau? Da får man omsider firet ned både menn og sekker, og vandret videre glade og fornøyde!


En super tur, med imponerende bragder, oppstigninger, traverser, nedfarter og utforming av lunsjplasser av våre fedre! Kan anbefales - blir nok ikke siste gang, verken Josten eller far-datter-tur!


Alle fire på Høgste Breakul, 1957 moh, f.v.: Hans Jørgen, Kristin, meg, Pappa

4 kommentarer:

anette sa...

For en opplevelse! For både fedre og døtre! Du får det til du Marie, det alle andre tenker at "hadde vært kult", - det gjennomfører du! Digger deg!:)

Anonym sa...

For noen fine bilder!
Dette vekker minner... En knalltur!

Anonym sa...

I want not acquiesce in on it. I think polite post. Expressly the title attracted me to review the intact story.

Anonym sa...

Nice post and this post helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.